Omgeving Vechtdal

De Overijsselse Vecht ontspringt op zo’n 30 kilometer ten oosten van Enschede in het Duitse Münsterland. Vandaar slingert de rivier eerst zo’n 100 kilometer door Duitsland langs  de steden Bad Bentheim, Nordhorn en Emlichheim. Bij het Duitse Laar , zo’n 8 kilometer bij Anerveen vandaan,  stroomt de Vecht Nederland binnen. Daarna vervolgt de rivier zijn ‘weg’ tot hij bij Kampen na een reis van 167 kilometer in het IJsselmeer uitmondt.

Anders dan in Duitsland, waar de rivier eigenlijk alleen maar door landbouwgebieden stroomt, is de Vecht bij ons een toeristische attractie. Zeker tussen Hardenberg, Ommen en Dalfsen zijn er veel campings en recreatiemogelijkheden langs of in de buurt van het water.

Er zijn beperkte mogelijkheden om de rivier vanaf het water te verkennen, omdat er een aantal stuwen in liggen, maar je kunt wel een kano huren, o.a. in Hoogstede (D) en bij onze camping, of vanuit Ommen een boottocht maken naar Diffelen of Junne.

Per fiets komen er steeds meer mogelijkheden om langs de rivier te rijden. Zo kun je bijvoorbeeld de totale Vechtdalroute fietsen, maar dan moet je wel een afstand afleggen van 245 kilometer.

Ook te voet kun je langs de Vecht en door het Vechtdal lopen van Gramsbergen naar Zwolle. De totale afstand bedraagt 71 kilometer.

Interessante plaatsen in deze regio zijn:
– Gramsbergen
– Hardenberg
– Ommen

Camping bij Groote Scheere
Minicamping kanoverhuur Overijsselse Vecht
13092-nl
MCC kortingskaart 2023 Pantone 021C_1